ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νέες εξελίξεις - Τι ζητά η οικογένεια

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νέες εξελίξεις - Τι ζητά η οικογένεια

Σήφης Βαλυράκης: Αναβάθμιση της έρευνας για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη στην Εύβοια ζητά η οικογένεια του πρώην  υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη υπέβαλε, μέσω των δικηγόρων της, επίσημο αίτημα στην Εισαγγελία Χαλκίδας για αναβάθμιση της έρευνας. Συγκεκριμένα ζητάει να αναλάβει την υπόθεση το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Μέχρι τώρα η έρευνα βρίσκεται στα χέρια του Λιμενικού και συγκεκριμένα του Τμήματος Ερέτριας που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Η οικογένεια Βαλυράκη θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός και ιστορικός στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δολοφονήθηκε και έτσι ζητάει να γίνει η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών, το οποίο διαθέτει εξειδίκευση, εμπειρία και ειδικές τεχνικές στην εξιχνίαση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Το αίτημα που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Χαλκίδας κοινοποιήθηκε και στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξελίξεις, μέσω της αναβάθμισης της έρευνας.

Παράλληλα, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η τεχνική πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, το οποίο μάλιστα θα πέσει στη θάλασσα για να διαπιστωθεί εάν λειτουργούσαν και με ποιο τρόπο τα όργανα του σκάφους (όπως η μηχανή και η προπέλα).

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του ιατροδικαστή που διορίστηκε από την οικογένεια έδειξε ότι βρέθηκαν κακώσεις που προκλήθηκαν από την προπέλα, βρέθηκαν ωστόσο και κακώσεις (και αυτό είναι το νέο στοιχείο) που δεν είναι συμβατές με την προπέλα και προκλήθηκαν από άλλα όργανα. Μετά από αυτό το πόρισμα η οικογένεια έκανε λόγο για ενίσχυση των ισχυρισμών της περί ανθρωποκτονίας.

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας...», ανέφερε στη δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής που διορίστηκε από το Δημόσιο, Νίκος Καλογριάς, είχε εκδώσει διαφορετικό πόρισμα, το οποίο διαπίστωνε ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προήλθε από κακώσεις που προκλήθηκαν από την προπέλα (χωρίς να γίνεται αναφορά σε κακώσεις από άλλα όργανα).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στη Μακρινίτσα: Θρήνος για τα δύο νεκρά αδέρφια - Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας