ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ποιο άνοιγμα; Ίλιγγος με τα κρούσματα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ποιο άνοιγμα; Ίλιγγος με τα κρούσματα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Στην κυβέρνηση σχεδιάζουν άνοιγμα δραστηριοτήτων την ώρα που τα κρούσματα... καλπάζουν! Πώς θα μπει φρένο στο τρίτο κύμα της πανδημίας; Στα όρια κατάρρευσης το Σύστημα Υγείας - Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Ψυχρολουσία! Αυτή θα λέγαμε πως είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να ανοίξει τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, τα επιδημιολογικά δεδομένα έρχονται να φρενάρουν κάθε σκέψη για χαλάρωση.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι τραγική. Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν, ενώ στα περισσότερα δεν υπάρχει ούτε απλή. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεκάδες ασθενείς διασωληνώνονται στους διαδρόμους, με την κατάσταση να είναι δραματική στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν μεγάλη ανησυχία, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.033.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 (63.2% άνδρες).

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται προκαλεί προβληματισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σοκ με 4.033 νέες μολύνσεις, 93 θανάτους σε 24 ώρες και 802 διασωληνωμένους