ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δείκτης θετικότητας: Πτώση για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες

Κορονοϊός - Δείκτης θετικότητας: Πτώση για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες

Σε πτώση βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας, μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού του 4% όμως όπως εξήγησε ο κ Αρκουμανέας χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ο δείκτη βρισκόταν στο 1,82% με την μεγαλύτερη τιμή να καταγράφει 6,4.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι - ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια.

Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό - Κυψέλη: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών