ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Κληρώνει» σήμερα για εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια και αγορές σε καταστήματα

Κατάστημα Αθήνα
INTIME

Τα εμπορικά κέντρα, τα φροντιστήρια και ο τρόπος αγορών σε καταστήματα αναμένεται να είναι τα βασικότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όσον αφορά τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown.

Τα επόμενα βήματα για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το lockdown αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με βασικά ζητήματα στην ατζέντα να είναι η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων αλλά και των αγορών στα καταστήματα.

Τα εμπορικά κέντρα αποτελούν βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η πρώτη μέριμνα είναι να σταματήσει ένας αναγκαστικός αθέμιτος ανταγωνισμός με τα εμπορικά κέντρα και τα mall που παραμένουν κλειστά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε αγωνία να ανοίξουν με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ενδεχόμενη επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής από τη στιγμή που έχει δοθεί το «πράσινο φως» για την λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα ήθελε, επίσης, να καταργηθεί και το click inside όσον αφορά τις αγορές στα καταστήματα μολονότι τα επιδημιολογικά δεδομένα ενδεχομένως να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για ένα τέτοιο «άνοιγμα».

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας έχουν ένα πρώτο δείγμα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τις 5 Απριλίου ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα self test τα οποία από Δευτέρα γίνονται υποχρεωτικά για πολύ περισσότερους κλάδους εργαζομένων.

Ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν, τέλος, τα φροντιστήρια δεδομένης της επιστροφής στις τάξεις από την Δευτέρα των μαθητών των Λυκείων ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων θέλουν τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και το υπουργείο Παιδείας, για τους δικούς του λόγους το καθένα, ενώ το ίδιο ζητά και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση μετά την εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα υπάρξουν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στις 6 στην καθιερωμένη, κάθε Παρασκευή, ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης