ΕΛΛΑΔΑ

Ψαλτοπούλου στο Newsbomb.gr: Ανησυχητικά τα νέα από τα λύματα της Αττικής

Ψαλτοπούλου στο Newsbomb.gr: Ανησυχητικά τα νέα από τα λύματα της Αττικής

Κορονοϊός: Δεν φαίνεται πτώση στα λύματα της Αττικής αλλά αυξητική τάση αναφέρει στο Newsbomb.gr, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στο συνωστισμό που παρατηρείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα λύματα, τα οποία θα καταδείξουν πως εξελίσσεται η πανδημία σε αυτό το μέτωπο.

Πάντως η κυρία Ψαλτοπούλου επεσήμανε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο για να αποσαφηνιστεί η επιδημιολογική εικόνα, να αποτυπωθούν τα κρούσματα και να διαφανεί το αποτύπωμά τους στις νοσηλείες. Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, είπε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με την ίδια το βασικό είναι να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να εμβολιαστούν οι μεγαλύτερες ηλικίες, που είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ έχει αναφέρει ότι τα λύματα της Αττικής δείχνουν μια μικρή διακύμανση στις τιμές τους, εκτιμώντας ο ίδιος, πως μπορεί να οφείλεται και στα πάρτι. Ο κ. Σαρηγιάννης εμφανίστηκε ανήσυχος για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη - Τι ώρα θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» την Ανάσταση