ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: Ανάσταση στις 9 με πιστούς και πασχαλινό τραπέζι με self test- Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Πάσχα 2021: Ανάσταση στις 9 με πιστούς και πασχαλινό τραπέζι με self test- Τι εισηγούνται οι ειδικοί
INTIME

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, η επιτροπή των επιδημιολόγων σχετικά με το πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα φέτος.

Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε μία μέρα νωρίτερα, αντί για την Τετάρτη που λαμβάνει χώρα κανονικά, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις και οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και την ίδια μέρα, ώστε να μην φτάσουμε στην Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί λένε «ναι» στους ανοιχτούς ναούς, με την Ανάσταση να γίνεται νωρίτερα, στις 9 το βράδυ.

Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την περιφορά του επιταφίου, που θα γίνει στον εξωτερικό χώρο των ναών, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Μένει να δούμε ποιες αποφάσεις θα κλειδώσουν, πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους, με μάσκες και αποστάσεις για την προστασία των πιστών.

Όσοι είναι ιερωμένοι και ιεροψάλτες και θα είναι στους ναούς χωρίς μάσκες, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test.

Όσον αφορά στην ημέρα του Πάσχα, αναμένεται να επιτραπεί ο εορτασμός σε 2 έως 3 οικογένειες το πολύ, ενώ δεν φαίνεται να υπάρξει αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τους ειδικούς προβληματίζει ιδιαίτερα το επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζεται αυξημένο, ειδικά στην Αττική. Βασικός στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί το ιικό φορτίο, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.

Όλα θα κριθούν αύριο και ίσως το απόγευμα να έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται δε, πως οι ειδικοί θα συστήσουν, σε όσους πάνε σε πασχαλινό τραπέζι και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν selt test, ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες