ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανοκίνητη πορεία από αγρότες της Πέλλας - Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις από τον παγετό

Πέλλα
Γέμισαν τρακτέρ οι πλατείες των χωριών, χθες Τρίτη (20/04)

Μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά τους οχήματα, πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες του νομού Πέλλας, διεκδικώντας να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% από τον παγετό και το χαλάζι που έπληξε τις αγροτικές τους καλλιέργειες.

Η κινητοποίηση των αγροτών ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τη δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου.

«Η καταστροφή είναι ολική στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Πάνος Πασάκης, προσθέτοντας οτι «είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχθούν οι νομοί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «φέτος θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας σε φρούτα (πυρηνόκαρπα και γιγαρτόκαρπα) ακόμα και στην εγχώρια αγορά.

Στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: άμεση νέα πρόσληψη γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ στη Βέροια, λόγω της μεγάλης έκτασης των ζημιών, προκαταβολή αποζημίωσης ανά στρέμμα με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021,να μην καταβληθούν εκτιμητικά τέλη και να γίνει συμψηφισμός της αποζημίωσης με τα ασφάλιστρα αποκλειστικά μόνο για αυτή την περίπτωση των ζημιών, να γίνουν τραπεζικές ρυθμίσεις στους πληγέντες παραγωγούς με επιδότηση του επιτοκίου, να γίνει αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των αγροτών και να ληφθεί μέριμνα για την είσπραξη από τις συνεταιριστικές οργανώσεις της αξίας των χορηγηθέντων γεωργικών εφοδίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη