ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά - Η ημερομηνία

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά - Η ημερομηνία

Σε συμφωνία για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, έφτασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Λευκός καπνός» φαίνεται πως βγήκε από τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων σχετικά με άνοιγμα των σχολείων, σε ότι αφορά τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά.

Η επιτροπή συμφώνησε να γίνει το άνοιγμα των συγκεκριμένων βαθμίδων στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που επιθυμούσε ευθύς εξαρχής και το Υπουργείο Παιδείας, όπως είχε τονίσει η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Φυσικά η ημερομηνία αυτή ήταν κυκλωμένη στο... ημερολόγιο εδώ και αρκετό καιρό καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα.

Να σημειωθεί πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει φυσικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα διενεργούνται self test και στις μικρότερες ηλικίες μαθητών.

Σε ό,τι αφορά την διάρκεια του σχολικού έτους, οι πιθανότητες να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Να θυμίσουμε πως κανονικά λειτουργούν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα εδώ και δέκα ημέρες, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα.

Το σχέδιο για το άνοιγμα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ αλλά και στους μαθητές.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Το θέμα των ενδοσχολικών άλλωστε ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιούνιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη