ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο τραπέζι

Πάσχα 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο τραπέζι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΟι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων εισηγούνται μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, για το πασχαλινό τραπέζι, όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00πμ, αποφασίστηκε, η εστίαση να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Σε ό,τι αφορά στο πασχαλινό τραπέζι ο σχεδιασμός προβλέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων.

Η μετακίνηση, δηλαδή, να γίνεται με αποστολή sms με κωδικό 6 στο 13033 και στα τραπέζια σε σπίτια να βρίσκονται έως δύο οικογένειες που ίσως να προταθεί να έχουν κάνει self test.

Ειδικότερα, θα επιτραπούν 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ επεσήμανε πως παρόμοια είναι και η θέση της κυβέρνησης.

«Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα δεν αποκλείεται να γίνουν και εντός της ημέρας αν ολοκληρωθεί εγκαίρως η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετακίνηση από των πολιτών από τις πόλεις στην επαρχία είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για μεταφορά ιικού φορτίου από περιοχές σε βαθύ κόκκινο, σε άλλες με μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για Πάσχα, εστίαση, σχολεία και τουρισμό – Οι κρίσιμες ημερομηνίες