ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικά κέντρα: Θετικό κλίμα για το άνοιγμά τους από τη Μεγάλη Δευτέρα

Εμπορικό κέντρο
INTIME

Τα εμπορικά κέντρα και η επαναλειτουργία τους από τη Μεγάλη Δευτέρα είναι ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας των λοιμωξιολόγων - Συζητούν για τα μέτρα στην εστίασης από τις 3 Μαΐου και τα κέντρα αισθητικής

Θετικό είναι το κλίμα για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από τη Μεγάλη Δευτέρα όπως έχει ζητήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί σε μια τέτοια προοπτική πάντα με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η άποψη είναι θετική για τα εμπορικά κέντρα εν αναμονή της τελικής εισήγησης των μελών της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει τα ειδικά μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου καθώς και την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα εξειδικεύσει το σχέδιο για το φετινό Πάσχα και τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου.

Για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο το ένα από τα δύο self test που θα κάνουν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό «να το προσφέρει το ένα το κράτος και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της».

«Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την αποστολή μηνυμάτων SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ-καφετέρεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης το απέκλεισε αν και όπως τόνισε το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επιτροπή.

«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει επέκταση των μαγαζιών σε πεζοδρόμια και πλατείες, απάντησε:

«Υπάρχει διάταξη που ήταν σε ισχύ και θα είναι σε ισχύ ξανά, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όπου υπάρχει δυνατότητα, χωρίς φυσικά να κλείνουν τους διαδρόμους για τον κόσμο και για τα ΑΜΕΑ και άλλες ανάγκες που πρέπει να διαφυλάξουμε, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε χώρους».

Σημειώνεται ότι για τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά το άνοιγμά τους με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην δίνει το «πράσινο φως» την περασμένη Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια - Οι δικαιολογίες των οδηγών