ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάρωση lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για mall και κέντρα αισθητικής

Χαλάρωση lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για mall και κέντρα αισθητικής

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤην απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία των mall  και των κέντρων αισθητικής, λαμβάνουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν εκ νέου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θετικοί να δώσουν το «πράσινο φως» με αφορμή και τις πασχαλινές αγορές.

Το προηγούμενο διάστημα οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες είναι κοντά στο να που το «ναι» για να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Άλλο ένα θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι η κατάργηση του click inside δηλαδή κατόπιν ραντεβού ο πελάτης να εισέρχεται κανονικά στο κατάστημα που επιθυμεί για να κάνει τις αγορές του. Oι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ίσως δημιουργούσε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα εξειδικεύσει το σχέδιο για το φετινό Πάσχα και τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου.

Για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο το ένα από τα δύο self test που θα κάνουν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό «να το προσφέρει το ένα το κράτος και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της».

«Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την αποστολή μηνυμάτων SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ-καφετέρεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης το απέκλεισε αν και όπως τόνισε το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επιτροπή.

«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει επέκταση των μαγαζιών σε πεζοδρόμια και πλατείες, απάντησε:

«Υπάρχει διάταξη που ήταν σε ισχύ και θα είναι σε ισχύ ξανά, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όπου υπάρχει δυνατότητα, χωρίς φυσικά να κλείνουν τους διαδρόμους για τον κόσμο και για τα ΑΜΕΑ και άλλες ανάγκες που πρέπει να διαφυλάξουμε, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε χώρους».

Σημειώνεται ότι για τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά το άνοιγμά τους με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην δίνει το «πράσινο φως» την περασμένη Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021 - Μετακίνηση εκτός νομού: Η απόφαση - Αυτές οι μετακινήσεις απαγορεύονται