ΕΛΛΑΔΑ

Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Ανοίγουν και τα καφε-μπαρ τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Καφε - μπαρ

Το άνοιγμα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και των καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ρολά ανεβάζουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και τα καφέ-μπαρ σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης πρόκειται για καφέ-μπαρ που έχουν εξωτερικούς χώρους και τα οποία θα λειτουργούν πάντα με καθήμενους.

Η λειτουργία τους, κατά την ίδια πηγή, θα προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ ) που αναμένεται μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

Η διευκρίνιση θα γίνει μέσω της ΚΥΑ καθώς την περασμένη Παρασκευή στις ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης είχε παραληφθεί ο ΚΑΔ 56.30.10.04 με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα για ενδεχόμενο αθέμιτο ανταγωνισμό μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των ΚΑΔ 56.10 (εστιατόρια), 56.30.10.03 (υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο), 56.30.10.06 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια), 56.30.10.07 (υπηρεσίες καφετέριας), 56.30.10.14 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο).

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση ανοίγει από την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου:

  • με υποχρεωτική πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης,
  • με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς και
  • με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούν να παραμένουν ανοικτές έως τις 11 το βράδυ με εξαίρεση τη διανομή (ντελίβερι).

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών,
  • πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια,
  • είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι,
  • είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ),
  • οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν