ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Απελευθερώνονται από Δευτέρα του Πάσχα - Τι ισχύει με το SMS στο 13033

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Απελευθερώνονται από Δευτέρα του Πάσχα - Τι ισχύει με το SMS στο 13033

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό από τη τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ημέρα ανοίγματος της εστίασης μετά από 7 δύσκολους μήνες, θα αποτελέσει παρελθόν και ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Στο θέμα των μετακινήσεων αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, η οποία διευκρίνισε ότι αναφορικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αυτές θα επιτραπούν με το άνοιγμα του τουρισμού. Ενώ για τις διαδημοτικές «λογικό είναι να επιτραπούν με το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου, ωστόσο αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Για το ίδιο θέμα μίλησε νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033

Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η κατάργηση του SMS στο 13033.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το SMS στο 13033, αφήνοντας ανοικτό να καταργηθεί από τη Δευτέρα.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Μ. Τρίτης αναφέρθηκε στο ωράριο των εστιατορίων και εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εμβολιασμοί κρίνουν και την κατάργηση των sms, ενώ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεχωριστός κωδικός για την εστίαση.

Διαβάστε επίσης:

Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Ανοίγουν και τα καφε-μπαρ τη Δευτέρα 3 Μαΐου