ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πλησιάζει η κατάργηση του SMS στο 13033 - Τη Μεγάλη Τετάρτη αποφασίζει η επιτροπή

Lockdown: Πλησιάζει η κατάργηση του SMS στο 13033 - Τη Μεγάλη Τετάρτη αποφασίζει η επιτροπή
Intime News

Το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται πως θα ανοίξει και τις μετακινήσεις των πολιτών από τη Δευτέρα (3/5)

Αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης των πολιτών αναμένεται να «πυροδοτήσει» το άνοιγμα της εστίασης που θα πραγματοποιηθεί όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί κατά το προηγούμενο διάστημα, στις 3 Μαΐου.

Η επανεκκίνηση της εστίασης φαίνεται ότι για πολλούς λόγους δεν συμβαδίζει με τον «χρονικό κόφτη» ο οποίος είναι ενεργός αυτή τη στιγμή ως μέτρο προστασίας για την λειτουργία του λιανεμπορίου και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να καταργηθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα (3/5).

Πάντως το θέμα για την επέκταση ή όχι του μέτρου του lockdown που αφορά την αποστολή μηνυμάτων μετακίνησης στο 13033 από τους πολίτες, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι αφού εξετάσουν διεξοδικά τα δεδομένα αναμένεται αν προχωρήσουν και στην ανάλογη εισήγηση προς την κυβέρνηση. Στο επίκεντρο της αυριανής συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την επικράτεια που δείχνει μεν σημάδια σταθεροποίησης όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Από την πλευρά του, ερωτώμενος σχετικά για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως τα οι κωδικοί μετακίνησης θα μπορούσαν να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.

Τέλος σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν η εστίαση ανεβάζει ρολά μετά από 7 περίπου μήνες, αλλάζει και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τους πολίτες να επιτρέπεται να κυκλοφορούν μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν