ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: «Δεν είναι ώρα για το τέλος του 13033» - Η πρόβλεψη για τους επιχειρηματίες της εστίασης

Γεωργιάδης: «Δεν είναι ώρα για το τέλος του 13033» - Η πρόβλεψη για τους επιχειρηματίες της εστίασης

Sms στο 13033: Δεν έφτασε η ώρα της κατάργησης των sms στο 13033, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν η εστίαση ανεβάζει ρολά μετά από 7 περίπου μήνες, αλλάζει και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τους πολίτες να επιτρέπεται να κυκλοφορούν μέχρι τις 11 το βράδυ. Ο κ. Γεωργιάδης ερωτώμενος για την ώρα που θα πρέπει οι πολίτες, που επισκέφτηκαν κατάστημα της εστίασης, να είναι στα σπίτια τους, είπε πως θα πρέπει στις 23.00 έχουν γυρίσει, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Παράλληλα, επεσήμανε αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, πως η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το Σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα.

Όπως είπε, το θέμα του πλήρους ανοίγματος της αγοράς έχει τεθεί ήδη δύο φορές στην επιτροπή του υπ. Υγείας, η οποία δεν δώσει ακόμα το πράσινο φως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά χωρίς click inside το συντομότερο δυνατόν, για να δουλέψει καλύτερα.

Σημείωσε δε, δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί το sms στο 13033 για τις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

«Κεφάλαιο εστίαση»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά.

Ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο για να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου.

Τέλος, έκανε αναφορά και για τους γάμους και τις βαπτίσεις, για την τέλεση των οποίων δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Το χρονοδιάγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας - Από 5 Μαΐου στο πρόγραμμα και της J&J