ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή για τα εργασιακά

ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρία Βουλή

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προχώρησαν βουλευτές και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης βουλευτές και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με τα οποία εξέφραζαν τη διαφωνία τους για την κατάργηση του 8ωρου και την φτηνή και ελαστική εργασία.

«Λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή. Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» έγραφε το πανό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών. Δεν μπορεί οι άνθρωποι να νιώθουν ανασφαλείς» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει την αξιοπιστία της» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απευθύνει προσκλητήριο για συμμετοχή όλων στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 6 Μαΐου, απέναντι στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι «ταυτισμένη με τα πιο ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα» «κηρύσσει ουσιαστικά τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας» με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που έρχεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματος του για να προετοιμάσουν αναλυτικά το δικό τους πρόγραμμα για την εργασία στην Ελλάδα, το οποία και θα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνο της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας διέρρευσε τη πρόθεση του να προχωρήσει σε μία νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο στην αγορά εργασία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «κήρυξη πολέμου» από τη πλευρά της κυβέρνησης προς την εργατική τάξη.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr πρόσωπο που ασχολείται με την κατάρτιση του εν λόγω σχεδίου, η βασική του αρχή είναι πως θα ανατρέψει πλήρως το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι χρειάζεται να ξεκινήσει μία πορεία συνεχούς ανάκτησης του δικαιώματος στην εργασία. «Βασικές κατευθύνσεις μας είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας με θεσμικές παρεμβάσεις ενίσχυσης των εργαζομένων, της διαπραγματευτικής τους δύναμης και των μισθών τους», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιες παρεμβάσεις αποτελούν η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά του καθορισμού του στους κοινωνικούς εταίρους μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η διατήρηση των θέσεων εργασίας μετά την πανδημική κρίση, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων και η δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου εργασιακής ασφάλειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τους παιδικούς σταθμούς, αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Ανοίγουν τα φροντιστήρια;