ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κλειστό το κέντρο από τις συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Διιαδήλωση Κλαυθμωνος εργασιακά
Ευδοκία Μύτιλη

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια στο πλαίσιο της απεργίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Φωτογραφίες/Βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια των τριών διαδηλώσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

«135 χρονια μετα το Σικάγο βαζουν στον στόχαστρο τα εργατικά δικαιώματα», «αντεργατικο το νομοσχέδιο Χατζηδάκη» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται από τα μεγάφωνα.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας λόγω των διαδηλώσεων με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «έμφραγμα» στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για «γελοίες δικαιολογίες Μητσοτάκη για το εργασιακό» έκανε λόγο στο Newsbomb.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να σπάσει το κοινωνικό συμβόλαιο» δήλωσε από την πλευρά του στην κάμερα του Newsbomb.gr ο Νίκος Παππάς.

«Θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μαζί με τον λαό και τους εργαζομένους» είπε στο Newsbomb.gr η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Νωρίτερα είχε γεμίσει η πλατεία Συντάγματος από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που διεμήνυσαν «κάτω τα χέρια από το 8ωρο».

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων» ανέφερε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 2.000 στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Το κάλεσμα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ για την ίδια ώρα έχουν δώσει ραντεβοί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και οι αναρχικοί στα Προπύλαια

Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα

Δείτε φωτογραφίες από την Κλαυθμώνος

Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μεταφοράς

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε πως οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τροποποιήσεις και ματαιώσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς, όπως ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, από ώρα 10:00 έως 13:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ