ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο Κορονοϊού: Με ταχύτητα προς την «Ελευθερία» - Σταθερά πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Εμβόλιο Κορονοϊού: Με ταχύτητα προς την «Ελευθερία» - Σταθερά πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα
InTime

Εμβολιασμός: Η ημέρα ορόσημο για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας και η σταθερά των 100.000 ημερησίως έκτοτε. Πόσοι είναι οι εμβολιασμοί στη χώρα μέχρι σήμερα. Ποιες περιοχές είναι «πρωταθλήτριες».

Με γοργά βήματα προς την «Ελευθερία» οδηγείται η Ελλάδα μέσω των εμβολιασμών. Το πλάνο ακολουθείται και ο στόχος των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα έχει επιτευχθεί από τις 5 Μαΐου, που χαρακτηρίστηκε και ημέρα ορόσημο, ενώ έκτοτε καθημερινά ο αριθμός αυτός επιτυγχάνεται και με το παραπάνω. Μάλιστα, το Σάββατο (08.05) οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 112.477, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το emvolio.gov.gr.

Οι 58.836 από αυτούς αφορούσαν εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ οι 53.641 αφορούσαν εμβολιασμό δεύτερης δόσης. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 3.647.689 εμβολιασμοί στη χώρα. Οι 2.450.362 αφορούν χορήγηση πρώτης δόσης εμβολίου, ενώ 1.197.327 συμπολίτες μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις.

Τα δεδομένα του εμβολιασμού το Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ο ρυθμός των εμβολιασμών

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα του Πάσχα (03.05), με την Κυριακή να είναι η μοναδική ημέρα που δεν έγιναν εμβολιασμοί ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι διαρκώς αυξανόμενος. Σε διάστημα έξι ημερών, πραγματοποιήθηκαν 510.898 εμβολιασμοί στη χώρα.

Οι πρωταθλήτριες περιοχές

Ο Κεντρικός Τομέας των Αθηνών είναι η περιοχή με τους περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες ως τώρα, καθώς φτάνουν συνολικά τους 461.737. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 423.437 ενώ εκτός λεκανοπεδίου και συμπρωτεύουσας, η αμέσως επόμενη περιοχή είναι η Αχαΐα με 89.537 εμβολιασμένους.

Η Αττική συνολικά έχει 1.426.500 εμβολιασμένους πολίτες, με τη Δυτική Αττική (30.178) και την Περιφέρεια Νήσων (30.939) να έχουν τους λιγότερους μέχρι τώρα.

Οι εμβολιασμοί ανά περιοχή

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια τον Ιούλιο για τους ενήλικες

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση δεν κάνουν όλες οι ηλικιακές ομάδες όλα τα εμβόλια. Είναι γνωστός ο διαχωρισμός που έχει γίνει ενώ δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής σκευάσματος, αν και αυτό μπορεί να το κάνει ουσιαστικά ο πολίτης μέσα από τη χρονική απόκλιση των ραντεβού εμβολιασμού που προγραμματίζει, γνωρίζοντας τους χρόνους που μεσολαβούν ανάμεσα στις δόσεις του κάθε εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Ιούλιο θα φτάσουμε σε σημείο να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους πολίτες άνω των 18 ετών στη χώρα. Σχετικά με την ομάδα των 40-44 ετών, εξήγησε πως από τον Ιούνιο επί της ουσίας θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca που χορηγείται τώρα, όπως χορηγείται και στους 30 – 39 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως υπάρχει πλάνο για τον εμβολιασμό παιδιών 12 ως 15 ετών όταν θα δοθεί η έγκριση από τις ρυθμιστικές αργές, ενώ αναφορικά με τις εγκύους και τον προβληματισμό που υπάρχει, ιδίως για το εμβόλιο της AstraZeneca, σχολίασε ότι σύντομα θα αλλάξει η σύσταση και θα μπορούν να κάνουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.