ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τάσεις σταθεροποίησης αλλά σε υψηλά επίπεδα – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Τάσεις σταθεροποίησης αλλά σε υψηλά επίπεδα – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σταθεροποιημένα παρουσιάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, αλλά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Παραμένει μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων, δεκάδες καθημερινά οι απώλειες ανθρώπων από τη φονική νόσο. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη χώρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν υψηλά. Ναι μεν υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης των δεδομένων του κορονοϊού, αλλά και πάλι το υγειονομικό αποτύπωμα είναι βεβαρημένο και η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα.

Η χώρα έχει ξεπεράσει τους 11.000 θανάτους λόγω κορονοϊού εδώ και μερικά 24ωρα, ενώ τη Δευτέρα (10.05) ανακοινώθηκαν 60 νέες απώλειες συνανθρώπων μας. Παράλληλα, 732 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 1.904 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση που διαμορφώνεται κατά τόπους στη χώρα, με περιοχές όπως η Κάλυμνος να έχουν τεθεί σε καθολικό lockdown λόγω της μεγάλης αύξησης του ιικού φορτίου αλλά και το Μεσολόγγι με τα ιδιαίτερα βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα τη Δευτέρα 10 ΜαΐουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση ΣτΕ: Βλάβες από εμβόλιο τυγχάνουν αποζημίωσης από το Δημόσιο