ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ – Το μήνυμα Σκουρλέτη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ – Το μήνυμα Σκουρλέτη
Ευδοκία Μύτιλη

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα πραγματοποίησαν περίπου 200 άτομα, διαδηλώνοντας υπέρ της Παλαιστίνης, μετά από κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε πριν από δυο 24ωρα έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Μουσών, η συγκέντρωση της Παρασκευής (14.05) ήταν πολύ πιο ήρεμη.

Περίπου 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για να διαδηλώσουν ενάντια στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Για λίγο έκλεισε η Λεωφόρος Κηφισίας, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία ή να υπάρξουν εντάσεις.

Στη συγκέντρωση το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και κυριάρχησαν οι σημαίες του Παλαιστινιακού Κράτους.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, να προχωρά σε δηλώσεις.

«Κανένας δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη τις τελευταίες ημέρες και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο μόνος δρόμος για την ειρήνη, είναι η δικαίωση του Παλαιστινιακού λαού. Είναι η αναγνώριση ενός ανεξάρτητου κράτους με την αναγνώριση του ΟΗΕ με βάση τα σύνορα του 1967. Αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, όσοι είμαστε με την ειρήνη και τη φιλία των λαών», ήταν τα λόγια του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράγισαν καρδιές για την Καρολάιν: Ο σύζυγος της 20χρονης είπε «αντίο» με το μωρό τους αγκαλιά