ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Σε απόγνωση κάτοικοι στο Αλεποχώρι – «Δεν έμεινε τίποτα…» λένε στο Newsbomb.gr

Φωτιά στην Κορινθία: Σε απόγνωση κάτοικοι στο Αλεποχώρι – «Δεν έμεινε τίποτα…» λένε στο Newsbomb.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Κρανίου τόπος η Κορινθία από την πύρινη λαίλαπα που έχει κάψει περιουσίες, σπίτια και πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους. Μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι Κορινθία και Αττική, λόγω της μεγάλης φωτιάς που εξαπλώνεται ραγδαία από το βράδυ της Τετάρτης. Από τον Σχίνο το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε και έφτασε μέχρι το Αλεποχώρι όπου έκαψε σπίτια και προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα, έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, ενώ προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, πολλές περιουσίες και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έγιναν στάχτη, με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες να είναι σε απόγνωση.

«Δεν έμεινε τίποτα», αναφέρει στο Newsbomb.gr ιδιοκτήτης σπιτιού στο Αλεποχώρι, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όπως και άλλα που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι, ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν για να μην κινδυνεύσουν με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες έχοντας όμως και τους ισχυρούς ανέμους σαν αντιπάλους στο έργο της κατάσβεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν σπίτια