ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ο χάρτης της καταστροφής σε Κορινθία και Δυτική Αττική - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Φωτιά Αλεποχώρι
Ευδοκία Μύτιλη

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τις περιοχές που μπορεί να απειληθούν από τα μέτωπα σε Κορινθία και Δυτική Αττική καταγράφει το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος».

Το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά που καίει Κορινθία και Δυτική Αττική από το βράδυ της Τετάρτης αποτυπώνει ο χάρτης από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος».

Στον χάρτη που αποτυπώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης καταγράφονται και οι περιοχές που μπορεί να κινδυνεύσουν από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα:

  • Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κάψει η φωτιά
  • Με κόκκινο χρώμα είναι τα ενεργά μέτωπα
  • Το πράσινο περίγραμμα περικλείει την ευρύτερη ζώνη κινδύνου που έχει προκαλέσει η φωτιά
Φωτιά Κοπέρνικος
Ο χάρτης της φωτιάς σε Κορινθία και Δυτική Αττική και του κινδύνου από το σύστημα Κοπέρνικος

Την έκδοση του χάρτη ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα το τελευταίο για την ώρα μήνυμα από το 112 με το οποίο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέας, Χανίου Δερβενίου και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σοβαρότερο πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Μάζι και Χάνι Δερβενίου, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι βρίσκεται στο δρόμο τους.

Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην φτάσουν οι φλόγες σε σπίτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση σε Κορινθία και Αττική - Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα