ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανάρπαστα τα εμβόλια στους 18 - 29 ετών - Ποιες περιοχές της Αθήνας είναι στο «κόκκινο»

Εμβολιασμοί
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ρυθμός των εμβολιασμών αυξάνεται, με τις ηλικίες των 18 έως 29 να έχουν εξαντλήσει τα ραντεβού της σε μισή μέρα!

Μετά από αρκετό καιρό, τα κρούσματα την Κυριακή (30/05) ήταν τριψήφιος αριθμός και οι διασωληνωμένοι για πρώτη φορά ήταν κάτω από 500.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, αφού όπως δείχνουν οι αριθμοί, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της «μάχης» της χώρας μας με την πανδημία, τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά, παρά τις ελευθερίες μετά την άρση του lockdown.

Όμως αν τα κρούσματα μειώνονται στο σύνολο της χώρας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αφού υπάρχουν περιοχές, στις οποίες αυξάνονται…

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, όσον αφορά στην Αττική, μια τέτοια περιοχή είναι το Μαρούσι, στο οποίο από 78 ενεργά κρούσματα έχει φτάσει στα 127.

Έντονο «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλεί και το Ηράκλειο, το οποίο από 128 ενεργά κρούσματα έχει φτάσει στα 216.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Περιστέρι, στο οποίο από 384 έφτασαν τα ενεργά κρούσματα στα 446.

Πέντε ακόμα περιοχές στο «μάτι» του κορονοϊού

Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν μόνο περιοχές της Αττική πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε περιοχές της Ελλάδας.

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν κάποιες περιοχές που μας προβληματίζουν, καθώς τα τοπικά επιδημιολογικά στοιχεία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή, δείχνουν αύξηση και όχι μείωση του ιικού φορτίου, είτε μικρή, είτε μεγάλη αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε μέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στο Δήμο Ρόδου κατά 43%, στο Δήμο Μυτιλήνης κατά 36%, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%. Το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή το τελευταίο πενθήμερο εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται και στο Δήμο Τροιζηνίας, όπου παρά τον μικρό αριθμό τους, τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί. Τέλος, στο Δήμο Χανίων αυτή τη στιγμή έχουμε 213 ενεργά κρούσματα, όταν στις 20 Μαΐου είχαμε 169, δηλαδή έχουμε μία αύξηση καταγεγραμμένη τα τελευταία 24ωρα της τάξης του 26%» συμπλήρωσε.

«Απευθύνουμε έκκληση, θερμή παράκληση στους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρου, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και συνεπείς όσον αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα» κατέληξε.

Ανάρπαστα τα εμβόλια στους 18 - 29

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» το σχέδιο «Ελευθερία», τόσο ταχείς που τα ραντεβού για τα εμβόλια της Johnson & Johnson για τους 18 με 29 ετών στην Αθήνα... εξαντλήθηκαν!

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν οι άνω των 30 να κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, και οι 18 - 29 να προγραμματίζουν το ραντεβού που αφορά ΜΟΝΟ το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Λίγες μόνο ώρες μετά, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα ραντεβού στο νομό Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ανταπόκριση στις νεαρές ηλικίες ήταν τεράστια και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πως δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού μέχρι και τις 12/06 στις δομές υγείας όπου χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου.

Μάλιστα πολλοί πολίτες αποφάσισαν και έκλεισαν ραντεβού στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνδυάζοντας τον εμβολιασμό τους με βουτιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Εκτέλεση του «Άρη» με το αλεξίσφαιρο – Μάρτυρας περιγράφει στο Newsbomb.gr τον δράστη