ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Σφηνιά: Η νεαρή Κρητικιά που σαγήνεψε τη Γιάννα Αγγελοπούλου μιλά στο Newsbomb.gr

Ιωάννα Σφηνιά: Η νεαρή Κρητικιά που σαγήνεψε τη Γιάννα Αγγελοπούλου μιλά στο Newsbomb.gr

Τι είπε η πρόεδρος του Greece2021 στη νεαρή Σφακιανή, κατά την επίσκεψή της στα Χανιά.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη βρέθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στα Σφακιά στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Κρήτη.

Μια νεαρή Κρητικιά με την παραδοσιακή στολή της και με το ταπεραμέντο της «κέρδισε» την πρόεδρο της επιτροπής Greece2021.

Η ίδια μιλάει στο Newsbomb.gr και δηλώνει πολύ χαρούμενη για αυτή την συνάντηση η οποία χαράχθηκε μέσα της.

Ειδικότερα η Ιωάννα Σφηνιά λέει στο Newsbomb.gr:

«Ήταν μια συνάντηση που θα την θυμάμαι για πάντα. Η κα. Αγγελοπούλου ήταν καταπληκτική. Η επίσκεψη της ενέπνευσε περηφάνια σε όλους μας. Μου είπε πως η ίδια έχει σφακιανή καταγωγή και με συμβούλεψε να διατηρήσω στη ψυχή μου αυτή τη φλόγα για το τόπο μου και τη παράδοση καθώς οι Σφακιανοί και οι Σφακιανες είναι ήρωες και για αυτό κάνεις να μη τολμήσει να πειράξει τα Σφακιά, τη Κρήτη την Ελλάδα. Μάλιστα μου είπε πως η Κρήτη πάει μπροστά σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψη της αποτέλεσε μια γέφυρα φιλίας για εκείνη και για τον τόπο μας».

Επίτιμη δημότης

Σε επίτιμη δημότη Σφακίων ανακηρύχθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η ανακήρυξη της έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Σφακιά για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Η ίδια τόνισε σε δηλώσεις της «Πολύ μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι Σφακιανή, γιατί μου δημιουργεί ένα υπέρτατο αίσθημα ευθύνης. Ευθύνης, για όλα αυτά που ο τόπος αυτός έχει προτείνει για να δημιουργήσει. Και με τη μεγάλη ιστορία που έχει δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα σταματήσουν ποτέ. Τα Σφακιά, αυτή η περιοχή, και η Κρήτη γενικότερα, η μεγαλόνησος, είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης».

Ποια είναι η Ιωάννα Σφηνιά

Η Ιωάννα Σφηνιά μια νεαρή κοπέλα από τα Σφακιά Χανίων εξωτερικεύει το DNA της που δεν είναι άλλο από την κρητική μουσική και παράδοση. Η ίδια έχει ταυτίσει την ζωή της με τους χορούς της μεγαλονήσου και τις μαντινάδες και πλέον σκαρώνει στίχους για νέα κρητικά τραγούδια.

Αυτή την περίοδο μάλιστα βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο του Ράδιο Φάρος» και μεταδίδει την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή! Βροχές και καταιγίδες - Αναμένονται χαλάζι και κεραυνοί