ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Επανέρχεται στην κανονικότητα το ΕΣΥ – Μειώνονται οι νοσηλείες

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Επανέρχεται στην κανονικότητα το ΕΣΥ – Μειώνονται οι νοσηλείες

Αισιόδοξη μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας πως σταδιακά μειώνεται ο δείκτης θετικότητας.

«Τα στοιχεία από τα τεστ δείχνουν ότι μειώνεται το ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα», είπε η καθηγήτρια, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και με τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επανέρχεται στην κανονικότητα το ΕΣΥ, μιας και οι νοσηλείες μειώνονται.

Όπως υποστήριξε η κ. Παπαευαγγέλου, αυτή η καλή εικόνα στη χώρα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που «τρέχει».

Ωστόσo, η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τους νέους που δεν τηρούν τα μέτρα. Όπως εξήγησε η καθηγήτρια, το καλοκαίρι αναμένεται να κολλήσουν κορονοϊό αρκετοί νέοι πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες τους.

«Η πανδημία δεν έχει λήξει», διεμήνυσε η καθηγήτρια, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας. Είπε επίσης ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, όπως Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη, και σε άλλες αυξημένες αριθμός κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, επισημαινοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Θρίλερ στη ΓΑΔΑ! Ως «μάρτυρας» εκλήθη ο πιλότος – Το ρολόι - κινητό και η άρση απορρήτου