ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ιερέας για το θάνατο της 14χρονης - «Της έκαναν bullying και ήθελε να αδυνατίσει»

Θεσσαλονίκη: Ο ιερέας για το θάνατο της 14χρονης - «Της έκαναν bullying και ήθελε να αδυνατίσει»

Συγκλονίζει ιερέας για τον θάνατο της κόρης του, «ήθελε να αδυνατίσει για να γλιτώσει το bullying στο σχολείο».

«Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει, και να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying» αναφέρει με τρεμάμενη φωνή, στο ThessToday.gr, ο πάτερ Βησσαρίων Καντούνης, για τον άδικο χαμό της 14χρονης κόρης του, που σύμφωνα με την καταγγελία, έχασε την ζωή της από ιατρικό λάθος.

«Μπαμπά μου θα πάρω μαγιό και θα πάω επιτέλους στην θάλασσα για μπάνιο χωρίς να γίνομαι στόχος για τους γύρω μου» ήταν τα λόγια της Γωγούς στον πατέρα της, λίγες ημέρες πριν υποβληθεί στη μοιραία χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, ο γιατρός τοποθέτησε λάθος τον δακτύλιο, με αποτέλεσμα η Γωγώ να περάσει δύο ημέρες με σπαρακτικούς πόνους, χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή.

«Όπως όλοι μας στην καραντίνα, το παιδάκι μου άρχισε να τρώει λίγο παραπάνω, ενώ είχε ήδη κάποια περιττά κιλά. Προσπαθήσαμε αρχικά με τους γνωστούς τρόπους να τα χάσει, έκανε ποδήλατο και διάδρομο, αλλά κουραζόταν πολύ. Δεν μπορούσε να περπατήσει σωστά. Ζήτησε την βοήθειά μου και προφανώς ως πατέρας, θα έκανα το καλύτερο για αυτήν. Το μόνο που ήθελα ήταν να σώσω το παιδί μου και το έχασα για πάντα» ανέφερε στο ThessToday.gr ο πατέρας της Γωγούς μέσα σε λυγμούς.

Η οικογένεια ακολούθησε από την πρώτη στιγμή έως και το τέλος τις συμβουλές του γιατρού, με αποτέλεσμα να αργήσει να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πιθανόν, όπως λέει ο πατέρας της, να προλάβαιναν να σώσουν την ζωή της οι γιατροί.

«Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε πως μπορεί να γίνει το χειρουργείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν μας ενημέρωσε ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια επιπλοκή, δηλαδή πως ο δακτύλιος μπορεί να κάνει διάτρηση στομάχου. Μάλιστα μας τόνιζε πως σε 12-15 ημέρες μπορεί να ξεκινήσει κανονικά την γυμναστική. Μας συμβούλεψε, μία εβδομάδα να πίνει μόνο υγρά, και τις πρώτες ημέρες που θα πονάει να της δίνουμε μόνο παυσίπονα.

Ο ίδιος, μας είχε ενημερώσει πως η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και πως όλα πήγαν καλά. Εμείς, εμπιστευτήκαμε τον γιατρό, ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από αυτόν; Η ψυχούλα μου… το παιδάκι μου περίμενε την ημέρα αυτή μες την χαρά, και κατέληξε σε τραγωδία. Μου έλεγε «άντε μπαμπά μου να κάνουμε την επέμβαση, να δω πως είναι, να αδυνατίσω».

Ταυτόχρονα ήθελε να ασχοληθεί με την ιατρική ώστε να βοηθήσει και εκείνη από την πλευρά της όσο μπορεί και να συμβάλλει στην κοινωνία μας. Η ψυχούλα μου… ήταν τόσο ευαίσθητη που την ίδια στιγμή που τα παιδιά στο σχολείο της έκαναν bullying για τα παραπάνω κιλά της, εκείνη μου ζητούσε λίγα παραπάνω χρήματα, ώστε να δώσει σε αυτούς που δεν έχουν να φάνε».

Την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση και την αμέσως επόμενη μέρα η 14χρονη Γωγώ είχε βγει από το νοσοκομείο, όπου άρχισαν οι αφόρητοι πόνοι. «Το παιδάκι μου πονούσε πάρα πολύ. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο τον γιατρό και του εξήγησα την κατάσταση της κόρης μου, δυσκολευόταν να αναπνεύσει, και εκείνος μας είπε ότι είναι φυσιολογικό, μας καθησύχασε.

Το παιδί όμως από ότι φαίνεται έλιωνε μέσα, το γαστρικό υγρό είχε γεμίσει την κοιλιά, και πονούσε παντού, εγώ την μάλωνα γιατί νόμιζα πως με κορόιδευε» λέει ο πάτερ Βησσαρίων ξεσπώντας σε αναφιλητά, και συνεχίζει «της έδινα παυσίπονα όπως μας είπε πολλές φορές ο γιατρός, της κάναμε ενέσεις για τους πόνους με την νοσοκόμα που φέραμε στο σπίτι, και εκείνη σπάραζε.

Την Παρασκευή το παιδί είχε 160 παλμούς, νομίζαμε πως η καρδιά θα φύγει από την θέση της. Πήρα ξανά τον γιατρό και μου είπε πως ήταν στην Γερμανία, τόνισε να την πάμε στο νοσοκομείο αμέσως. Τον ακούσαμε για ακόμη μία φορά, με την διαφορά ότι γύρισα μόνος μου από εκεί, χωρίς το παιδί μου. Πέθανε εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους.

Εκείνη την ημέρα την ανέλαβαν τρεις υπέροχοι και καλοί γιατροί, έκαναν ό,τι μπορούσαν, τους ευγνωμονώ μέσα από την ψυχή μου. Μου είπαν πως είχε διαλυθεί το στομάχι της, και πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μέχρι που κατέληξε.

Εγώ έχασα ένα παιδί, την πιο όμορφη και γλυκιά ψυχούλα που είχα, δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά, δεν θα μπει στο σπίτι να με πειράξει με τον τρόπο της, μου πήρε το παιδί μου. Το κρεβατάκι του άδειασε και κοντεύω να τρελαθώ.

Το μόνο που ζητάει πλέον ο πατέρας της 14χρονης Γωγούς, αφού η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, είναι η δημόσια συγγνώμη του γιατρού. «Δεν θέλω εκδίκηση. Αν βγει ο συγκεκριμένος γιατρός και ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ομολογήσει ότι έκανε λάθος και ότι αμέλησε το παιδί, εγώ θα τον συγχωρέσω.

Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει τι έκανε, οι γιατροί δεν προτιμούν τα λεφτά από την ασφάλεια του ασθενή. Ψυχούλα μου, Γωγούλα μου… Μου λείπει πάρα πολύ, και δεν είναι εδώ να την αγκαλιάσω. Το παιδί μου πέθανε επειδή ο γιατρός το αμέλησε. Δεν έφταιγε σε τίποτα και δεν φταίει σε τίποτα».

Η εξόδιος ακολουθία της Γωγούς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 16:00 στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Επανομής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»