ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους - Ηλεία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής - Τα παιχνίδια της μοίρας

Πτώση αεροσκάφους - Ηλεία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής - Τα παιχνίδια της μοίρας
patrisnews.com

Στο χωριό Χαριά του Πύργου Ηλείας συνετρίβη χθες ένα μικρό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι το δυστύχημα συνέβη μόλις λίγα μέτρα μακριά από το πατρικό σπίτι του πιλότου.

Οι δυο αεροπόροι ξεκίνησαν για μια βόλτα με το αεροσκάφος. Το κόκκινο μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Δυστυχως όμως έμελλε να είναι η τελευταία τους βόλτα.

O Διονύσης Τσίρογλου, πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου και φίλος του άτυχου συγκυβερνήτη, Κώστα Καλογερογιάννη, μίλησε στο Mega.

«Χάσαμε τον Κώστα άδοξα και άδικα. Ήταν ένα παιδί με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Του άρεσε να πετάει με αεροπλάνα. Ήταν η μεγάλη του αγάπη. Έκανε τις εκπαιδευτικές του πτήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Το πιο τραγικό είναι ότι πριν τρεις μέρες πέρασε από τα γραφεία μας και μου είπε ότι θα απέχει λίγο από τις δράσεις της ομάδας. ‘’Κάνω τις εκπαιδευτικές μου πτήσεις. Θέλω να πάρω το δίπλωμα του πιλότου’’. Σκεφτόταν να αγοράσει μονοκινητήριο. Αυτά ήταν τα τελευταία μου λόγια με τον Κώστα» πρόσθεσε ο κ. Τσίρογλου.

Οπως είπε στο tempo24.gr το ηλικιωμένο ζευγάρι που διεμένει ακριβώς δίπλα από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, άκουσαν έναν δυνατό κρότο και πετάχτηκαν έξω από το σπίτι. «Ειδαμε μια τεράστια φλόγα. Τρέξαμε πίσω από το σπίτι. Μέσα στο κοτέτσι μας είχε πέσει το αεροπλάνο και είχε πάρει φωτιά. Αμέσως με λάστιχα και κουβάδες νερού προσπάθησαμε να σβήσουμε την φωτιά. Ηταν μάταιο οι δύο άνθρωποι είχαν καεί», ανέφεραν συγκλονισμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η ώρα της απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν - Τι θα υποστηρίξει, τι αντιμετωπίζει