ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Η ώρα της απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν - Τι θα υποστηρίξει, τι αντιμετωπίζει

Γλυκά Νερά δολοφόνος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει την δολοφονία της Καρολάιν - Η απολογία του αναμένεται πολύωρη

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και την θανάτωση του σκυλιού τους, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Η απολογία για το έγκλημα που προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό θα δοθεί με το βλέμμα του κατηγορούμενου στραμμένο στα επερχόμενα.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ' ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε από κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Η στάση που θα κρατήσει

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον έτερο συνήγορο του κατηγορουμένου Βασίλη Σπύρου μέριμνα του εντολέα του είναι το παιδί του και το θέμα της επιμέλειας.

Όπως εκτιμάται η υπεράσπιση του 33χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα όταν ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Για την υπερασπιστική γραμμή αλλά και την ψυχολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την αποκάλυψη της αλήθειας είχε μιλήσει στο Newsbomb.gr, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε: «Η ψυχολογία του πελάτη μου είναι πολύ άσχημη για το κακό που προξένησε. Επίσης, είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και πιεσμένος. Ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από την ομολογία του».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε ότι αυτό που θα κάνουν είναι να φωτίσουν κάθε πτυχή του εγκλήματος το οποίο ο πελάτης τους έχει ομολογήσει.

Επίσης ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης επανέλαβε στο Newsbomb.gr ότι η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Και πρόσθεσε: «βούληση (σ.σ. του πιλότου) ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του».

Η ομολογία

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιέγραψε μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Οι ποινές

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό , φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια.

Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Τι έχει υποστηρίξει ο 33χρονος

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Τα «σκηνοθετικά» λάθη που πρόδωσαν το φρικτό έγκλημα

Το «κουβάρι» ενός σκηνοθετημένου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από τις φωτογραφίες - ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες του Newsbomb.gr, απεικονίζουν διάφορα σημεία του σπιτιού, τα οποία ο 33χρονος συζυγοκτόνος χρησιμοποίησε, για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, ότι οι δήθεν ληστές είχαν εισβάλει στην οικία του ζευγαριού και πως ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τη σύζυγό του.

Στη νέα φωτογραφία - ντοκουμέντο φαίνεται το σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα το σημείο, το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 33χρονου, οι ληστές έψαξαν για να βρουν, εκτός από τα χρήματα που τους είπε ο ίδιος πού βρίσκονταν, κι άλλα χρήματα και κοσμήματα για να τα αρπάξουν.

Είναι χαρακτηριστικό, όμως, ότι στο χώρο υπάρχει μία μικρή βιβλιοθήκη όπου τα πράγματα βρίσκονται όλα στη θέση τους, πράγμα παράξενο, αν ληστές πράγματι ερευνούσαν όλους τους χώρους.

Η κάμερα που έσπασε ο πιλότος

Σε μια δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται η κάμερα που υπήρχε μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, ξηλωμένη και πεταμένη στο πάτωμα.

Γι' αυτή την κάμερα ο 33χρονος συζυγοκτόνος είχε ισχυριστεί στις Αρχές ότι οι δράστες που δήθεν είχαν εισβάλει στο σπίτι, την ξήλωσαν και την παράτησαν στο σημείο όπου τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, στο πειστήριο με τον αριθμό 35 της Αστυνομίας, αποτυπώνεται το σημείο που βρέθηκε η κάμερα πίσω από τον καναπέ, της οποίας την κάρτα μνήμης φέρεται να αφαίρεσε στη 1:20 ο Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις του τη στιγμή που θα σκότωνε την 20χρονη σύζυγό του.

Είναι η κάμερα που είχε αποτυπώσει το τελευταίο καρέ, στο οποίο εμφανίζονται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με το μωρό, να κάθονται στον καναπέ, λίγες ώρες πριν από την άγρια δολοφονία. Όπως θα δείτε στην εικόνα, η κάμερα είναι ξηλωμένη και πεταμένη δίπλα στο παράθυρο.

Ο χώρος είναι ακατάστατος, δίπλα από την κάμερα υπάρχει ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, πεταμένα χαρτιά, μια παιδική μπάλα και άλλα αντικείμενα.

Όπως φαίνεται στο πειστήριο νούμερο 36, το κουτί του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Monopoly» ήταν προσεκτικά βγαλμένο και ψαγμένο κάτι που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον τρόπο που λειτουργούν οι συμμορίες ληστών, οι οποίες τα κάνουν όλα άνω – κάτω.

Εκεί, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στις καταθέσεις του ότι είχε κρύψει 9.500 ευρώ, όμως στην απολογία του είπε πως δεν υπήρχε φράγκο και όλα ήταν σκηνοθετημένα.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος - Τα «σκηνοθετικά» λάθη που πρόδωσαν το φρικτό έγκλημα