ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει έκρηξη κρουσμάτων - Πάνω από 1.500 τα σημερινά κρούσματα

κρούσματα μετάλλαξη Δέλτα
INTIME

Τετραψήφιος αναμένεται να είναι ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων, ενδεχόμενως συγκριτικά τριπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη.

Σήμερα αναμένεται να είναι πάνω από 1.500 τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά νέους.

Φαίνεται πως η μετάλλαξη Δέλτα παίζει μεγάλο ρόλο στην απότομη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρουν και οι ειδικοί αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι αν τα κρούσματα αγγίξουν τα 1.800, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, θα πρόκειται για τον τριπλάσιο αριθμό κρουσμάτων συγκριτικά με την περασμένη Τρίτη.

Αρκουμανέας: Πάνω από 1.500 τα κρούσματα σήμερα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 1003,, δήλωσε ότι «ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα».

Σημείωσε πάντως ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ακόμη, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Επισήμανε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Τέλος, διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη «Δέλτα» θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 801 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι 173 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες Μάνδρα: Η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για θάνατο 29χρονου - 270.000 ευρώ στην οικογένειά του