ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα: Μέσος όρος τα 17 έτη στα 14 θετικά κρούσματα από την Ίο – Άλλα 12 σε καραντίνα στο νησί

Ραφήνα τεστ ΕΟΔΥ
rpn.gr

Μέσο όρο τα 17 έτη έχουν τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα από την Ίο – 12 τα κρούσματα που έχουν μείνει σε καραντίνα στο νησί

Μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη έχουν τα 14 άτομα που ήταν θετικά κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο που επέστρεψε στη Ραφήνα από την Ίο το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άλλα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό έχουν μείνει σε καραντίνα στην Ίο.

«Το στοιχείο αυτό αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Συνολικά σε rapid test υποβλήθηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 73 άτομα.

Πρόκειται για επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Super Express" από την Ίο, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 το βράδυ της Τετάρτης με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.

Σήμερα, Πέμπτη, το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας όταν υπήρξε ενημέρωση για άφιξη πλοίου με νεαρά άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ίο.

Σύμφωνα με το rpn.gr αλλά και τον δήμαρχο Ραφήνας Εύαγγελο Μπουρνού τα άτομα αυτά είχαν λάβει μέρος σε πάρτι ή είχαν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που είναι σε καραντίνα στην Ίο αφού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι νεαροί είχαν πάει στην Ίο για διακοπές και εκεί γνωρίστηκαν με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς στους περίπου 70 νεαρούς έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι τους ενώ κατά τον ίδιο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν»

Οι νεαροί αποβιβάζονταν κατά δεκάδες και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Δείτε τις φωτογραφίες από το λιμάνι της Ραφήνας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το 4ο κύμα της πανδημίας φρενάρει ανασχηματισμό και φέρνει εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ