ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Όλεθρος αν επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα – Ότι χειρότερο έχω δει

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Όλεθρος αν επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα – Ότι χειρότερο έχω δει

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤην ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος - Στη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα - Οι φόβοι για το τέταρτο κύμα 

«Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Μάλιστα χθες κάναμε εισαγωγή στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης. Πρόκειται για 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος που νοσηλεύεται από τις 2 Ιουλίου, σε σοβαρή κατάσταση

Πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς η μεγάλη χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, στο οποίο αν συνυπολογιστεί το εξαντλημένο και χωρίς ενίσχυση σύστημα υγείας, τότε γίνεται εφιαλτικό», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Νίκος Καπραβέλος.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η μετάλλαξη αυτή είναι ότι χειρότερο έχει δει αφού ο ασθενής του πραγματικά... κατέρρευσε μέσα σε δύο ημέρες. Τόνισε ακόμα ότι αν επικρατήσει η Δέλτα, θα οδηγηθούμε σε όλεθρο.

«Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι αν προχωρήσουμε στην επίτευξη ανοσίας με το φυσικό τρόπο, δηλαδή με τη νόσηση, τότε θα έχουμε μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια, με πάρα πολλούς θανάτους και πολλές παράπλευρες απώλειες, πέρα από αυτές στην υγεία και στην οικονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας στο Newsbomb.gr: Εάν η Τουρκία θέλει ατζέντα εφ' όλης της ύλης, δεν θα είμαστε στον διάλογο