ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Άσχημα νέα από τους μετεωρολόγους - Τι συνθήκες επικρατούν σε Αττική και Εύβοια

Φωτιά
INTIME NEWS

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη, αλλά παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα, βρίσκονται οι δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Βαρνάβα Αττικής και Στύρα Εύβοιας, οι οποίες εκδηλώθηκαν νωρίς το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου, αντίστοιχα.

Ωστόσο, με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) - meteo.gr, οι δασικές πυρκαγιές εξελίσσονται υπό δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, γεγονός που ευνοεί την εξάπλωσή τους και δυσχαιρένει σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι, με την έναρξη της να συμπίπτει με σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών. Με βάση τις επιχειρησιακές προγνώσεις υψηλής ανάλυσης του ΕΑΑ - meteo.gr, οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία, χαμηλή υγρασία καύσιμης ύλης, ισχυροί άνεμοι), αναμένεται να διατηρηθούν έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου (10.07.2021) προς Κυριακή (11.07.2021).

Σε ό,τι αφορά τη δασική πυρκαγιά στον Βαρνάβα, και σε αυτή την περίπτωση, η εκδήλωση της έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιδεινούμενων πυρομετεωρολογικών συνθηκών. Σύμφωνα με τις επιχειρησιακές προγνώσεις υψηλής ανάλυσης του ΕΑΑ - meteo.gr, οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν έως το βράδυ του Σαββάτου (10.07.2021), με την ένταση του ανέμου ωστόσο, να υποχωρεί νωρίς το ξημέρωμα της Κυριακής (11.07.2021).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επιμένει ο Αναγνωστόπουλος - «Μπήκαν σπίτι και σκότωσαν την Καρολάιν επειδή χρώσταγα»