ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Μάχη με 58 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Στύρα Ευβοίας, Νικήτη Χαλιδικής

Φωτιά: Μάχη με 58 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Στύρα Ευβοίας, Νικήτη Χαλιδικής

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσειςΟύτε μια, ούτε δυο αλλά 58 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε διάστημα ενός 24ωρου. Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα σε Στύρα και Νικήτη, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Ο εφιάλτης των δασικών πυρκαγιών εμφανίστηκε και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Το Σάββατο (10.07) δόθηκαν οι μεγαλύτερες μάχες στα μέτωπα που ξέσπασαν σε Βαρνάβα, Ελευσίνα και Στύρα Ευβοίας, με την τελευταία φωτιά να είναι και η πιο δύσκολη στην αντιμετώπισή της λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού νωρίτερα είχε κάνει στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους.

Για την πυρκαγιά στα Στύρα έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το φάσμα των κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μάχη της κατάσβεσης μπήκε και το θηριώδες ρωσικό αεροπλάνο Beriev-200 ενώ στην περιοχή εκκενώθηκαν δυο οικισμοί και οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν από σημεία που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα.

Ο πύρινος εφιάλτης «χτύπησε» και την Κυριακή, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Νικήτη της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Στην περιοχή έσπευσαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 18:00, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό δείχνουν την καταστροφή που έφερε η πύρινη λαίλαπα.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, σε χαμηλή βλάστηση.

Φωτιά ξέσπασε και στην αγροτική περιοχή των Κυμίνων Θεσσαλονίκης όπου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Πυροσβεστική: 58 δασικές πυρκαγιές σε μια ημέρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχείρησαν συνολικά 708 πυροσβέστες για την κατάσβεσή τους, 321 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Αναλυτικά:

Από Ω/19:00/10-07-2021 έως Ω/19:00/11-07-2021, εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 708 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 321 οχήματα, Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 6 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο χειμώνας και με τη «Δέλτα» θα είναι χειρότερος – Επείγει ο εμβολιασμός