Εστίαση: Έτσι θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Δημήτρης Δρίζος

O υπουργός Ανάπυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων στην εστίαση για τους εμβολιασμένους.

Μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης ενώ η χωρητικότητά τους θα φτάνει το 85%, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι αποφάσεις που είχαν παρθεί τότε ήταν με βάση τα τότε κρούσματα. Δυστυχώς, στο ενδιάμεσο διάστημα των δυο εβδομάδων, η εικόνα της πανδημίας άλλαξε και η Ελλάδα πλέον γράφεται στον Τύπο ως μια χώρα που υπάρχει έξαρση της πανδημίας. Είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα να δείχνει η Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας που ελέγχει την πανδημίας. Με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον έγιναν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού χθες», ανέφερε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ως προς τα κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης επιτρέπεται μόνο να υπάρχουν καθήμενοι. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων. Παρακαλώ όλους τους επαγγελματίες να τηρήσουν τα μέτρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κύριος Γεωργιάδης, τόνισε για την εστίαση και τους κλειστούς χώρους: «Από τις 16 Ιουλίου ώς τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και χωρητικότητα 85%».

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης:

  • Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.
  • Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.
  • Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.
  • Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.
  • Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.
  • Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια.
  • Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved