ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί: Εναντίωση ΠΟΕΔΗΝ στην υποχρεωτικότητα –«Ο εξαναγκασμός οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα»

ΠΟΕΔΗΝ εμβολιασμοί
ΙΝΤΙΜΕ

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό αλλά στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το συγκεκριμένο μέτρο.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι «το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό αλλά στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τους εμβολιασμούς

«Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή). Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα.

Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα»