ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Εμβολιαστείτε άμεσα! Αυξάνονται τα κρούσματα στους 40 - 60 ετών

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Εμβολιαστείτε άμεσα! Αυξάνονται τα κρούσματα στους 40 - 60 ετών

Την ανησυχία και τον προβλήματισμό της για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και τον πλανήτη εξέφρασε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Η καθηγήτρια αφού αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, έκανε και μια αναφορά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό των κρουσμάτων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια.

Όπως είπε ωστόσο, μεγάλο μέρος των κρουσμάτων εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, γεγονός που δεν επιβαρύνει το ΕΣΥ, μιας και οι περισσότεροι περνούν τη νόσο με κατ' οίκον περιορισμό. Η ίδια υποστήριξε πως η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

Επιπλέον, είπε πως ο δείκτης θετικότητας των self tests έχει υπερ-δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, γνωστοποιώντας αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 40 - 60 ετών. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες άνω των 40 ετών να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν, μιας και οι νέοι επιστρέφουν από τις διακοπές με τον κορονοϊό στη... βαλίτσα και τον μεταδίδουν ταχύτατα στους μεγαλύτερους και ανεμβολίαστους.

«Εχουμε μετατόπιση σε μεγαλύτερες ηλικίες», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη αλλαγή σκηνικού που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες. Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70% ενώ κάθε μέρα γινόταν περίπου 129 εισαγωγές τη μέρα. Συνολικά σε όλη την επικράτεια νοσηλεύονται πάνω από 1.000 άτομα, είπε.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως είναι 44% πιο μεταδοτική από την βρετανική, είπε ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά στο Νewsbomb.gr: Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα γίνω ορντινάτζα κανενός