ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Θα ξεπεράσουμε τα 3.500 κρούσματα εντός της εβδομάδας

Θωμαΐδης κρούσματα κορονοϊός Γώγος εμβόλια
INTIME

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων εντός της εβδομάδας.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, προέβλεψε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τα 3.500 κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «είναι προφανές, με βάση τα λύματα, ότι ανάλογα τα τεστ που θα γίνουν, θα ξεπεράσουμε τα 3.500 κρούσματα κορονοϊού μέσα στην εβδομάδα» ενώ συμπλήρωσε ότι στην Αττική αναμένονται από 1.500 έως 1.800 κρούσματα κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας σημείωσε ότι υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα. «Φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου, στην Αττική τουλάχιστον, είναι της τάξης του 30%, που σημαίνει ότι δεν έχουμε μεγάλη αύξηση» υπογράμμισε.

Γώγος: Οι άνω των 40 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

Από πλευράς του, ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι οι άνω των 40 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι κάτι που συζητείται και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, έχουν μικρότερη ανταπόκριση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 - 15 ετών