ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Σταμάτα: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 - Εκκενώθηκε οικισμός

φωτιά Σταμάτα 112
Ευδοκία Μύτιλη/newsbomb.gr

Φωτιά στη Σταμάτα: Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27/07) καίει ανεξέλεγκτα.

Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα Αττικής, πλησίον του νεκροταφείου της περιοχής.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα, καθώς λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχήΣταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

minima-112.jpg
Το μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Σταμάτα

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr - «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα», αναφέρει στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Δείτε στο βίντεο του Δημήτρη Κοτταρίδη την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη Σταμάτα, με τις φλόγες να είναι μέσα στον οικισμό:

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα:

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη», ενώ αναμένεται να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί, καθώς η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.