ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα

Κορονοϊος: Τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα ανέλυσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα για τη Πέμπτη ανέρxονται στα 2.696 νέα, οι νεκροί συμπολίτες μας είναι στους 9, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στους 157. Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι με βάση την επιδημιολογική εικόνα προβλέπεται μια ήπια αύξηση κρουσμάτων, των νέων νοσηλειών και διασωληνώσεων το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει σταθεροποίηση, όμως σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερός, με ορισμένες περιοχές φτάνοντας σε όλη την επικράτεια το 3,26%.

Όπως ενημέρωσε η κα Παπαευαγγέλου στη συνέχεια, ορισμένες περιοχές παρουσιάζουν μεγαλύτερα φορτία με τον δείκτη θετικότητας να είναι υψηλότερος. Στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο.

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι κάτω του 3% και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό αλλά και στην θέσπιση αρνητικού τεστ.

Η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 25 έτη, όπου η κύρια πηγή μόλυνσης οφείλεται στις κοινωνικές δραστηριότητες και την διασκέδαση, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι μεγαλύτερες ηλικίες από 34 έτη και πάνω.

Ο μέσος όρος εισαγωγών 167 ασθενείς ανά ημέρα ενώ 1.144 νοσηλευονται σε όλη την επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός από το ECDC: Στο «πορτοκαλί» σχεδόν όλη η Ελλάδα - «Κόκκινη» ξανά η Κρήτη