ΕΛΛΑΔΑ

Στέφανος Ντούσκος: Αποθεωτική υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη - «Γκρέμισαν τα τείχη» στα Γιάννενα

Στέφανος Ντούσκος: Μεγαλειώδη υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη
Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν τον Στέφανο Ντούσκο οι συντοπίτες του στα Γιάννενα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν τον Στέφανο Ντούσκο οι συντοπίτες του στα Γιάννενα - Ο Ολυμπιονίκης μεταφέρθηκε πάνω σε ένα στρατιωτικό τζιπάκι, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία - «Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα», αναφώνησε συγκινημένος

Με τιμές υποδέχτηκαν στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας (2/8) τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στα Γιάννενα. Ο «χρυσός» κωπηλάτης έφτασε στο Πανειπηρωτικό Στάδιο στις 19:30 όπου τον υποδέχτηκαν αθλητές και η διοίκηση του ΝΟΙ.

Αμέσως μετά, με στρατιωτικό τζιπ και με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, όπου τον υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος της πόλης, Μωυσής Ελισάφ καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος της πόλης έστεψε με κότινο από κλαδί ελιάς τον Ολυμπιονίκη, ενώ ο περιφερειάρχης του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Από την πλευρά του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συγκινημένος αναφώνησε: «Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα».

Από την υποδοχή στην πόλη των ΙωαννίνωνINTIME

Επίσης τόνισε: «Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή» είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΝΟΙ).

Ο πατέρας του Στέφανου, Βασίλης Ντούσκος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την συγκίνηση της οικογένειας. «Είμαστε ευτυχισμένοι. Τώρα θα ηρεμήσουμε θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσει το παιδί» είπε με χαμόγελο. Η μητέρα του αθλητή, Μαρία Ντούσκου, είπε πως είναι συγκλονισμένη από την αγάπη του κόσμου. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη».

Η πρόεδρος του ΝΟΙ, Μάρθα Παλαιοπάνου κατά τον χαιρετισμό της είπε πως ο Στέφανος Ντούσκος δικαιούταν το χρυσό. «Πάλεψε σκληρά επί χρόνια με όλες τις δυνάμεις του, επιμονή και θέληση», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα θερμότατη ήταν και η υποδοχή στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στο αεροδρόμιο, μετά τον θρίαμβό του στην κωπηλασία.

Ο Στέφανος Ντούσκος έσπευσε να αγκαλιάσει αυτούς που τον υποδέχτηκαν, ενώ τον αποθέωσαν και άνθρωποι που απλώς ήταν εκεί για τις πτήσεις τους. Τον χρυσό ολυμπιονίκη του απλού σκιφ περίμεναν δικοί του άνθρωποι, μα και φίλαθλοι, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και συνθήματα. Θερμής υποδοχής έτυχαν και οι συναθλητές του, μεταξύ των οποίων και οι Κυρίδου και Μπούρμπου, που κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό.

Το χρυσό

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «χρυσός» Τεντόγλου χόρεψε συρτάκι το Τόκιο! Η απονομή με τον εθνικό ύμνο (vids)