ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μήλο - Καπετάνιος στο Newsbomb: «Κρέμονταν από ένα ξύλο, έβλεπες το φόβο στα μάτια τους»

Ναυάγιο στη Μήλο - Καπετάνιος στο Newsbomb: «Κρέμονταν από ένα ξύλο, έβλεπες το φόβο στα μάτια τους»

Δραματικές στιγμές έζησαν οι 11 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα της θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου

Ο καπετάνιος του Sea Jet 2 Μιχάλης Μακρής είναι ο πρώτος άνθρωπος που μαζί με το πλήρωμά του έφτασε στο σημείο της βύθισης για να σώσει τους ναυαγούς. Η τιτάνια προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του ήταν καθοριστική για την αίσια έκβαση του ναυαγίου. Το Sea Jet 2 ήταν αυτό που μετέφερε τους ναυαγούς στη στεριά.

Ο Μιχάλης Μακρής μίλησε στο Newsbomb.gr για τη διάσωση: «Όταν έφτασα στο σημείο η θαλαμηγός είχε σχεδόν βυθιστεί. Μόνο την πλώρη μπόρεσα να δω ένα μέτρο πάνω από το νερό. Εγώ είδα τον κόσμο στη θάλασσα και πάνω σε μία λέμβο. Η συνεργασία με τους ανθρώπους ήταν άψογη. Ό,τι τους έλεγα το έκαναν. Το να είσαι μέσα στη θάλασσα για μία ώρα, δεν ξέρω πόσο περίμεναν οι άνθρωποι, το να είσαι μέσα στη θάλασσα και να περιμένεις φορώντας απλά ένα σωσίβιο ή να κρέμεσαι από ένα ξύλο καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι. Έβλεπα το φόβο στα μάτια τους. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει στη θάλασσα μόνο λίγες ώρες. Μετά παθαίνεις υποθερμία. Ωστόσο, το καλό στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι ότι έχει πολλά παραπλέοντα πλοία και έτσι είναι δύσκολο να μείνει κάποιος ναυαγός αβοήθητος. Η κατάσταση στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πιο δύσκολη διότι υπήρχε δυνατός αέρας και κύματα. Όταν φτάσαμε στη στεριά και κατέβηκα να δω τους ανθρώπους διαπίστωσα ότι όλοι είναι καλά».

Η θαλαμηγός 28 μέτρων βυθίστηκε περίπου 16 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μήλου. Ο προορισμός της ήταν οι Σπέτσες. Την έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου διενεργεί το Λιμεναρχείο της Μήλου. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ξαφνικά ακούστηκε ένας κραδασμός από το κάτω μέρος του σκάφους και μέσα σε 10 λεπτά η θαλαμηγός βυθίστηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων