ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων

Αλλαγές στο Μαξίμου
Ως εσωτερική αναδιάταξη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr τις αλλαγές στο Μαξίμου
ΙΝΤΙΜΕ/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως εσωτερική αναδιάταξη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr τις αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι αλλαγές στο κυβερνήτικό σχήμα που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού δεν αποτελούν ανασχηματισμό αλλά εσωτερική αναδιάταξη στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr

Συμφωνα με τους ίδιους κύκλους η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων υπέδειξε την ανάγκη της αναδιάρθρωσης δυνάμεων στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα πραγματικότητα.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές, όπως αναφέρουν, είχαν προαναγγελθεί από τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια του τηλεοπτικού του μηνύματος. Παράλληλα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ανασχηματισμός θα γίνει αλλά όταν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου «έδειξε» σε αλλαγές «στο σωστό timing και με καθαρό μυαλό».

Από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι ξεκάθαρη η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου ως ένδειξη αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει και της αποτελεσματικότητάς του. Για τον Χρήστο Τριαντόπουλο ο οποίος θα διαχειρίζεται θέματα κρατικής αρωγής, του πιστώνεται η πολύ σωστή διαχείριση της καταβολής αποζημιώσεων μετά την κακοκαιρία Ιανός.

Παράλληλα η κυβέρνηση αποκτά νέο πρόσωπο στην επικοινωνία, τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θα εκπροσωπεί και όλο το κόμμα και θα έχει την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης σε εφαρμογή του μοντέλου της περιόδου Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

H ορκωμοσία των υπουργών θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι ανασχηματισμός: Αναβαθμίζεται ο Σκέρτσος - Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου