ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος ΠΟΕ στο Newsbomb: Έχει αλλάξει η στάση της Τουρκίας απέναντί μας

Σουμελά
AP

Ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης, αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έκανε λόγο για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, με αφορμή το περιστατικό με τον Γ. Βαρυθυμιάδη.

Για αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αλέξανδρος Εφραιμίδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr με αφορμή το περιστατικό με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Γ. Βαρυθυμιάδη, την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο κ. Εφραιμίδης, ο κ. Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο, χωρίς να έχει κάνει κάτι, εκτός του ότι είναι πρόεδρος της ΠΟΕ. Όπως υπογράμμισε, «έχει ξαναγίνει, και σε λιγότερο προβεβλημένους ανθρώπους ποντιακής καταγωγής, χωρίς άμεση σχέση με τον ποντιακό χώρο και το ακτιβιστικό κομμάτι…το τελευταίο τρίμηνο- τετράμηνο έχουν υπάρξει τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις επιστημόνων (που είχαν τέτοια αντιμετώπιση), ενώ και παλαιότερα υπήρξε και η περίπτωση του δρομέα, κ. Ζαχαριάδη».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Εφραιμίδης, φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση έχει αλλάξει: «Από το 2010, που γίνεται η πατριαρχική Θεία Λειτουργία, πηγαίναμε εκατοντάδες άνθρωποι αυτές τις ημέρες στην Παναγία Σουμελά…πληροφορίες λένε ότι η λίστα αυτή με τα personae non gratae είναι αρκετά μεγάλη, υπάρχει μαρτυρία μιας επιστήμονα που ανέφερε ότι είδε λίστα με εκατοντάδες ονόματα, όχι πάνω από δύο μήνες πριν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων