ΕΛΛΑΔΑ

Βαρυθυμιάδης στο Newsbomb: Δεν μπορούν να μας κάνουν να υποφέρουμε,οι πρόγονοί μας πέρασαν χειρότερα

Βαρυθυμιάδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύντομη επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που κρατείται στην Κωνσταντινούπολη.  

«Δεν μπορούν να μας κάνουν να υποφέρουμε, οι πρόγονοί μας πέρασαν πολύ χειρότερα» δήλωσε σε σύντομη επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr o πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τον κ. Βαρυθυμιάδη, ο οποίος θα επισκεπτόταν την Παναγία Σουμελά για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κρατώντας τον και απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα. Όπως είπε κατά την επικοινωνία του με το Newsbomb.gr, μόλις είχε βγει από το κρατητήριο.

To υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τα εξής σχετικά με την καταχρηστική, όπως τη χαρακτήρισε, κράτηση του προέδρου της ΠΟΕ: «Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη. Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Για αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αλέξανδρος Εφραιμίδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr με αφορμή το περιστατικό.

Η ΠΟΕ ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο πρόεδρός της εκρατείτο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοπός της επίσκεψής του ήταν να παραστεί στη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, ανέφερε η ΠΟΕ, αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. «Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές» συμπληρώνεται σχετικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Pontos News, ο κ. Βαρυθυμιάδης θεωρείται persona non grata από το τουρκικό κράτος. Οι τουρκικές αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και, όπως ανέφεραν πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές αρχές θα απέλαυναν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων

Ρoή Ειδήσεων