ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: «Καλπάζει» στη χώρα μας - Πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός

Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό των πολιτών.

Για τα αυξημένα κρούσματα και τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε στον ΣΚΑΪ το απόγευμα της Κυριακής ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να τηρήσουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα πάρτυ που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τα βρούμε μπροστά μας».

Ο ερευνητής εξήγησε πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.» Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε.

Τέλος, είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%».

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα»: Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν πλήρως ο 70χρονος που πέθανε