ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα παιδιά από τα 5 έτη προτείνει ο καθηγητής Τούντας

Εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα παιδιά από τα 5 έτη προτείνει ο καθηγητής Τούντας

Ο καθηγητής μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει

Στους εμβολιασμούς των παιδιών και τον προβληματισμό των γονέων, αλλά και στις αυξητικές τάσεις των εισαγωγών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας.

Ο κ. Τούντας μίλησε στην ΕΡΤ, για μια περαιτέρω κλιμάκωση και έξαρση της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει. Αφορά όπως είπε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις ανάλογες μονάδες, αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.

O ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής μίλησε για την ανάγκη κατάρτισης στοχευμένων προγραμμάτων αγωγής Υγείας, ούτως ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown στο Ρέθυμνο – Παράταση μέτρων και σε Ηράκλειο, Χανιά

Ρoή Ειδήσεων