ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής φαρμακολογίας απαντά στον Στέφανο Τσιτσιπά: Εμβολιάσου άμεσα

Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης απάντησε με επιστημονικά δεδομένα στον Στέφανο Τσιτσιπά
ΙΝΤΙΜΕ

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης απάντησε με επιστημονικά δεδομένα στον Στέφανο Τσιτσιπά μετά τη δήλωση του τενίστα για το εμβόλιο του κορονοϊού

Σφοδρή είναι η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τον εμβολιασμό και το εμβόλιο του κορονοϊού με ειδικούς όπως η Μίνα Γκάγκα και ο Θάνος Δημόπουλος να έχουν ήδη απαντήσει στον Έλληνα τενίστα τον οποίο αποδοκίμασε και η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Τελευταίος στις απαντήσει στον Στέφανο Τσιτσιπά ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης ο οποίος παραθέτει μια σειρά επιστημονικών δεδομένων και παραπομπών σε ανάρτησή του στο Facebook που ξεκινά με τη φράση «Στέφανε σκέψου και αυτά».

«Τα δεδομένα από σημαντική μελέτη δείχνουν ότι περισσότεροι από 3.000 νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 και αρρώστησαν αρκετά ώστε να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, το 21% κατέληξε στην εντατική, το 10% μπήκε σε αναπνευστική μηχανή και το 2,7% κατέληξε. Το νέο στέλεχος Δέλτα έχει ισχυρή λοιμογόνο δράση κυρίως στους νέους» γράφει ο κ. Γραβάνης.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη την σοβαρότητα της χρόνιας νόσου ενός τόσο πολυτροπικού ιού όπως αυτός της COVID-19, ιδιαίτερα σε νέους οργανισμούς που βρίσκονται στην ανάπτυξη, ακόμη περισσότερο σε αθλητική πρόκληση-καταπόνηση (επαγγελματίες αθλητές)» λέει ακόμα ο κ. Γραβάνης προς τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Και ο καθηγητής Φαρμακολογίας καταλήγει απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωταθλητή του τένις: «Επειδή ταξιδεύεις διαρκώς, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς δραστήριους νέους ανθρώπους θα σου συνιστούσα να εμβολιαστείς άμεσα, ώστε πέραν της υγείας σου και των αγαπημένων σου να προστατεύσεις και την τεράστια πρωταθλητική σου προσπάθεια που όλοι καμαρώνουμε και είμαστε περήφανοι!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα - Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα: «Είμαστε στο 4ο κύμα», απέχουμε από το τείχος ανοσίας