ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Αργάσι Ζακύνθου: Ελεγχόμενη η κατάσταση, σταμάτησαν τα εναέρια μέσα

Φωτιά Ζάκυνθος
Μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στο Αργάσι
imerazante.gr

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αργάσι στη Ζάκυνθο έχει τεθεί υπό έλεγχο και η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (21.08) στο Αργάσι Ζακύνθου. Η πυρκαγιά είναι επί της ουσίας υπό έλεγχο, με τα εναέρια μέσα να έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις τους, αλλά τις επίγειες δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο έτσι ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις και τυχόν προβλήματα.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε ότι η εικόνα είναι κατά πολύ βελτιωμένη, επιβεβαιώθηκε ότι τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει πλέον τις ρίψεις και πως η οριοθέτηση είναι θέμα χρόνου αν δεν έχει επιτευχθεί.

Μεγάλη κινητοποίηση στη Ζάκυνθο

Λίγο μετά τις 16:30 ξέσπασε η πυρκαγιά κοντά στην κοινότητα του Αργασίου στη Ζάκυνθο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν αρκετά σπίτια.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, στην περιοχή ήταν αρκετά ισχυροί με ένα PZL να είναι το πρώτο εναέριο μέσο που επιχείρησε.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, υπήρξε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους που ήθελαν να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, κάτι που έγινε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 798 νέες μολύνσεις στην Αττική - 281 στη Θεσσαλονίκη και 287 στη Κρήτη