ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Φηγιά Καρύστου: Άνεμοι έως 10 μποφόρ στην περιοχή λέει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φωτιά Κάρυστος
To μέτωπο της φωτιάς στον Φηγιά της Καρύστου
e-vima.gr

Φωτιά Κάρυστος: Η φωτιά είναι απολύτως ανεξέλεγκτη αύτη τη στιγμή δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανός

Ως «πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός την κατάσταση με την φωτιά στον Φηγιά της Καρύστου που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας. «Ο άνεμος είναι πολύ δυνατός και είναι απολύτως ανεξέλεγκτη αυτή τη στιγμή η φωτιά» δήλωσε ο κ. Σπανός στον ΣΚΑΪ λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας.

«Η φωτιά έχει φτάσει στα σπίτια στο Κοκκίνη» είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι στην περιοχή επικρατούν άνεμοι έντασης 8-10 μποφόρ. «Οι άνεμοι δυσκολεύουν τις προσπάθειες των εναέριων μέσων. Δίνεται μάχη από τα επίγεια και χρειαζόμαστε περισσότερα γιατί είναι μεγάλη η φωτιά» είπε ο κ. Σπανός σύμφωνα με τον οποίο δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα».

Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και γι’ αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και οικοδομικός συνεταιρισμός ιατρών. Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών αυτών κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μαρμάρι.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα γλέντια του Σαββατοκύριακου – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.