ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν εκ των υστέρων - Πώς θα επιστρέψουν

υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικοί κυβέρνηση
Υπουργοί διαμηνύουν ότι ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν ότι ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα εφαρμοστεί στο ακέραιο χωρίς καμία υπαναχώρηση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ξεκαθαρίζεται με κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση ή υπαναχώρηση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «Θέλω να υπενθυμίσω ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Σκέρτσος: Υποχρεωτικότητα κανονικά από Τετάρτη – Δε θα κάνει πίσω η κυβέρνηση

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία», σημειώνοντας ότι η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δε θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι λίγες χιλιάδες, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν, δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας… Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «στο νοσοκομείο πηγαίνουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας, όχι για να κινδυνέψουμε από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος». «Θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό αποτελεί πλέον κτήμα και των υγειονομικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων» πρόσθεσε.

Πως θα επιστρέψουν στις δουλειές τους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ότι «θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει».

Ερωτηθείς για το πόσοι είναι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μερικοί χιλιάδες». Παράλληλα, εξήγησε τι εννοεί λέγοντας ότι δεν θα επιστρέψουν στην θέση την οποία είχαν, λέγοντας ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για επικείμενο ανασχηματισμό: «Είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού»

Ρούμπεν Σεμέδο: Καλλιτεχνικός μάνατζερ ο Νιγηριανός που καταζητείται για το βιασμό της 17χρονης

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)